Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Flyttkartonger

Flyttkartonger är utan tvekan det som är bäst att packa ner sina saker i inför, och under, en flytt. Om man har saker som ska stå i ett förråd kan flyttkartonger även då vara bra att förvara sakerna i för att hålla dem mer skyddade än om de ligger lösa eller förvaras i icke-förslutna förpackningar eller påsar. I den här artikeln kommer vi att gå igenom lite information om de tjänster vi erbjuder, våra flyttkartonger och några tips inför flytten och packning.

Kostnadsfri utlåning av flyttkartonger

Anlita vår flyttfirma i Stockholm och använd dig av våra tjänster erbjuder vi kostnadsfri utlåning av flyttkartonger. Kartongerna vi tillhandahåller är alltid av högsta kvalitet för att förflyttningen ska gå så smidigt och säkert som möjligt. Att skaffa flyttkartonger på egen hand kan vara tidskrävande och vara svårt att frakta, vilket kan vara anledningar till att man föredrar att låna flyttkartonger istället. Utlåning av flyttkartonger passar bra för dig som bara behöver flyttkartongerna tillfälligt, då du lämnar tillbaka dem efteråt. Det besparar dig både från att införskaffa kartongerna – men också att göra dig av med dem efteråt. Vi sköter det åt dig.

Försäljning av nya och begagnade flyttkartonger

Hos oss kan du, utöver att låna flyttkartonger, även köpa såväl nya som begagnade flyttkartonger. Huruvida nya eller begagnade flyttkartonger passar dig bäst beror lite på. Några faktorer som kan has i åtanke kan vara hur tungt innehållet du kommer fylla kartongerna med är. Om du har väldigt mycket tunga saker kan det vara bra att använda nya kartonger för att deras hållbarhet är högre. Om du däremot främst ska förflytta saker som inte väger så mycket kan begagnade flyttkartonger vara ett bra alternativ. Begagnade flyttkartonger är även bättre utifrån ett miljöperspektiv, då man genom återanvändning förlänger deras livslängd.

Produktinformation

Flyttkartongerna vi använder oss av är av hög kvalitet vilket också innebär att dess hållbarhet är hög. Detta gäller både för förflyttning och förvaring. Våra flyttkartonger är tillverkade i en tjockare variant av wellpapp och dess konstruktion gör så att de både är hållbara när man bär saker i dem, men också när man staplar kartongerna på varandra. På så sätt kan du känna dig trygg med att dina saker kommer kunna förflyttas och förvaras på ett säkert sätt.

Våra flyttkartonger kan fyllas till en vikt av 80 kilogram och staplas på varandra till en vikt upp till 400 kilogram. Det här gör att du har möjlighet att stapla och förvara flyttkartongerna och dess innehåll på varandra i en stor utsträckning, vilket frigör golvutrymme under exempelvis en flytt eller i begränsade förvaringsutrymmen. Genom att använda flyttkartonger i samma storlek blir hela proceduren ytterligare smidigare, då lådorna kommer stå stabilt på och bredvid varandra. Du behöver inte oroa dig för fallande flyttkartongstorn, och kan istället fokusera på att ordna kartongerna som du vill ha dem.

Några tips inför packning

Att veta hur man ska packa flyttkartonger kan vara svårt – i synnerhet om man inte har så stor erfarenhet av att flytta och att packa på ett effektivt sett. Nedan kommer några förslag på sätt att packa på för att underlätta din flytt:

• Packa så vikten är jämt fördelad. När man packar flyttkartonger är det bra att se till så att vikten är jämt fördelad, både i varje kartong men också ser till så att varje kartong väger ungefär lika mycket. På så sätt blir det enklare att förflytta kartongerna och man behöver inte oroa sig för att de kommer gå sönder för att man har råkat packa dem för tungt.

En grundregel man kan utgå ifrån är att packa varje flyttkartong med botten fylld med tunga saker såsom böcker, verktyg, tallrikar och träningsredskap. Ungefär en fjärdedel till en tredjedel av kartongens höjd kan vara fylld med dessa ting. Därefter fyller du resten av kartongen med saker som inte väger så mycket, såsom tyger, kläder, täcken och kuddar. Den här metoden gör så att allt tungt hålls på plats i kartongen, samtidigt som handtagen hålls fria från kompakta föremål och kartongerna blir lättare att bära – både viktmässigt och sett till dess strukturering.

  • Organisera kartongerna utifrån varje rum. Beroende på hur många rum man flyttar från och hur många rum det kommer vara i en nya bostad kan det vara en idé att försöka organisera kartongerna utifrån varje rum och de pryttlar som ska finnas däri. Det här betyder att du kan organisera kartonger genom att lägga badrumssaker i en kartong, kökssaker i en kartong, vardagsrumssaker i en kartong och liknande. Detta gör det enklare att veta var varje kartong ska i ditt nya hem, och framför allt blir det lättare att hitta det du letar efter när du ska packa upp allt.
  • Märk upp kartongernas innehåll tydligt. Uppmärkning av kartonger är nödvändigt och är någonting du kommer tacka dig själv för i efterhand. Ju fler flyttkartonger du har, desto viktigare blir det att de har märkts upp tydligt så dess innehåll framgår utan att du behöver öppna lådorna. Var så detaljerad som möjligt. Ange både rum lådan ska till, dess innehåll och andra saker som kan vara viktiga att komma ihåg. Skriv innehållet på både långsidan och kortsidan på kartongens sidor, så du ser det även om kartongerna står staplade på varandra och du inte ser ovansidan på dem.
  • Använd samma storlek på alla kartonger. I vissa fall kan det kännas smidigt att ha olika storlek på kartongerna för att det som fylld i dem är i olika storlek. Här bör du tänka utifrån ett större perspektiv. Även om de specifika sakerna varierar i storlek, så bör du ha en helhetsbild av hur det kommer bli när kartongerna ska förflyttas och staplas. Det är alltid lättare att stapla kartonger av samma storlek på varandra. Om möjligheten finns, se därför till att gärna ha samma storlek på varje kartong. Du kan naturligtvis lägga mindre kartonger i de större, men den yttre kartongen bör helst hållas i samma storlek av logistiska skäl.
  • Packa ner alla ting och föremål i kartonger. En sak som kan vara bra att påminna sig om är att allt du ska ta med dig i flytten bör packas ner i kartonger. Detta gör så att sakerna ligger säkert och därmed kan förflyttas säkert. Att använda sig av exempelvis påsar och väskor i en flytt kan kännas lockande då man gärna föreställer sig att det är enklare att bära det. Så är dock sällan fallet. Påsar och väskor går lättare sönder, och du blir dessutom tvungen att gå fram och tillbaka flera gånger för att plocka upp alla påsar då antalet påsar kommer vara långt fler än antalet kartonger du behöver använda dig av. Du vill heller inte riskera att stå med påsar som har gått sönder, utan handtag och med trasiga föremål mitt i flytten. Flyttkartonger kan kännas otympliga, men det är ofta den bästa lösningen i en flytt.

Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes