Få ett pris din flyttstäd snabbt och enkelt.

Det är kostnadsfritt och inget bindande

Vad ingår i flyttstädningen

Vad ingår i flyttstädning

När det är dags att flytta kan det vara läge att fundera på ifall man vill anlita en städfirma som utför flyttstädningen åt en. Om man kommer fram till att man vill anlita en städfirma kan man också börja undra över vad som egentligen ingår i professionellt utförd flyttstädning. I den här artikeln kommer vi gå igenom det, tillsammans med några saker som kan vara bra att tänka på inför anlitande av städfirma för flyttstädning.

Vad är flyttstädning?

Innan man flyttar från en bostad ska den alltid flyttstädas. Det här innebär att hela bostaden ska tömmas, rengöras och städas noggrant. Detta ska göras innan någon annan flyttar in i bostaden, så att den nya personen som tillträder bostaden flyttar in i ett rent hem. Flyttstädning kan antingen göras själv eller utföras av en städfirma som man anlitar.

Vilken utrustning behövs till flyttstädning?

Om man vill flyttstäda på egen hand kan det vara fördelaktigt att ha tillgång till den utrustning som behövs. Detta gör det enklare att uppnå det resultat man önskar och som förväntas på en flyttstädning. Några exempel på utrustning som rekommenderas är trasor för både våttorkning och dammtorkning, skurhink och mopp, dammsugare, fönsterskrapa, toalettborste, diskborste och rengöringsmedel som är anpassade för de olika ytorna i hemmet. Du behöver också ha tillgång till varmvatten och el.

Att planera flyttstädning

Oavsett om man flyttstädar själv eller anlitar någon för att flyttstäda är planering otroligt viktigt. Genom att planera allting i förväg kommer också städningen, eller anlitandet av städfirman, bli mycket mer effektiv och enklare. Om du städar själv kan det vara en bra strategi att ta ett rum i taget, och sedan stänga till rummen när de är färdigstädade. Om du anlitar en städfirma kan det vara en god idé att boka städningen i god tid för att vara säker på att de kommer kunna hjälpa dig med flyttstädningen i samband med att du flyttar.

Att anlita någon för flyttstädning

Att anlita någon för flyttstädning är ofta en god idé om man vill slippa flyttstäda själv eller tillsammans med personer man känner. På så sätt kan man fokusera på annat som hör flytten till och kan samtidigt slappna av i tanken att städningen blir korrekt utförd på ett professionellt sätt. För en person som är ovan vid att flyttstäda tar proceduren garanterat längre tid, och kräver mer utrustning, än den motsvarande tiden det tar för en professionell städfirma att utföra jobbet. Få reda på vad en flyttstädning kostar här…

Vad ingår i flyttstädning utförd av städfirma?

När man anlitar en städfirma för flyttstädning Stockholm ingår all rengöring av bostadens samtliga rum och utrymmen. Detta innebär att både kök, badrum, hall, sovrum och vardagsrum kommer rengöras. Rengöringen innefattar samtliga ytor, fönster, golv, väggar, dörrar, eluttag, tak, kyl, fläkt, fast inredning, speglar, rör, element, förvaringsutrymmen, golvbrunnar och vattenledningar. Om det finns förråd, garage, balkong, uteplats eller tomt som hör till bostaden ska även dessa lämnas i gott skick.

Mer specifikt ingår all noggrann städning i flyttstädning utförd av städfirma. Exempel på detta är rengöring bakom spis och andra fasta möbler, diskning av ugnsplåtar, rengöring av galler och

ventilation, rengöring av fast porslin på badrum, torkning av dörrar och andra öppna ytor, städning av golv, fönsterputsning, etc.

Att tänka på inför flyttstädning utförd av städfirma

Inför flyttstädning utförd av städfirma finns det några saker som kan vara bra att tänka på, för att arbetet ska gå så enkelt som möjligt för städfirman och för att processen ska vara så smidig som möjligt för dig som kund. Om du är osäker på vad som gäller för just den städfirman du tänkt anlita kan du naturligtvis fråga dem i förhand vad som gäller. Nedan listas några generella punkter som kan vara bra att känna till i förhand:

 

  • Lägenheten ska vara tömd. För att en flyttstädning ska kunna utföras krävs det att lägenheten är tömd på både möbler och saker. Det här gäller samtliga lösa föremål som har funnits i lägenheten. Dess ytor ska vara fria från alla lösa ting. Om det fortfarande finns saker kvar i lägenheten kommer flyttstädningen inte kunna utföras på ett så bra sätt som möjligt. Det är upp till dig eller eventuell flyttfirma att få bort alla saker från bostaden. Städfirmans uppgift är att göra rent bostaden, inte att flytta bort möbler och saker.
  • Kylskåp och frys ska vara avstängda och avfrostade. En sak som är vanligt att glömma inför flyttstädning är att stänga av kylskåp och frys och att se till att dessa är avfrostade. Detta för att de ska kunna rengöras ordentligt, vilket blir svårt om det är fullt med is i dem.
  • RUT-avdrag går att använda. När man anlitar en städfirma är det möjligt att göra RUT- avdrag på arbetet som utförs. Detta är ett skatteavdrag som innebär att tjänsterna du använder dig av blir billigare för dig som privatperson.
  • Städfirmor lämnar garanti på flyttstädningen. Om flyttstädningen utförs av en städfirma är det vanligaste att de lämnar garanti på arbetet som utförs. Det innebär att du som anlitar en städfirma inte personligen kommer bli drabbad om eventuell flyttstädning inte skulle godkännas av föreningen eller den blivande boende, utan det är städfirman som ansvarar för att åtgärda eventuella problem som uppstår.
  • Flytta ut tung inredning. Till tung inredning räknas spis, badkar och liknande. För att en städfirma ska kunna komma åt att städa ordentligt behöver dessa flyttas ut från väggen där de står för att göra det möjligt för städfirman att kunna städa bakom dem.

Få ett pris din flyttstäd snabbt och enkelt.

Det är kostnadsfritt och inget bindande

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes