Flytta med hjälp ut av vår Checklista

Flytta med hjälp ut av vår Checklista

Det är mycket som skall planeras och bokas när man ska flytta. Det kan vara stressigt nog att kommunicera med flyttfirman, tillgång till nya bostaden och överlåtande av den gamla.

När ditt hem väl skall packas ner i kartonger och du bestämt dig för vilken flyttfirma du ska anlita är det dags att flyttanmälan. Abonnemang och annat ska uppdateras. Sedan är det dags för flyttstädning.

 Med andra ord är det mycket att tänka på. Under allt detta flyttkaos kan det vara bra att du har tagit fram en checklista flytt. Detta kommer att underlätta avsevärt och du kommer tacka dig själv i slutändan. Låt oss därför kolla in vad du skall tänka på.

Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Ordna med flyttstädning

Se till att du har detta klart. Antingen gör du det själv eller anlitar en oss för att hjälpa dig.

Avtal

Som vi nämnde innan, du vill antingen avsluta, förnya eller flytta dina avtal, så som abonnemang, försäkringar eller lån.

Packningen

Se till att du har gott om flyttkartonger innan du påbörjar flytten och börja packa i tid.

Flytthjälp

Ska du be dina vänner och din familj om hjälp eller ska du anlita en flyttfirma Stockholm? Se till att boka flytthjälp i tid.

Informera berörda parter

När du flyttar är det viktigt att du gör en flyttanmälan till Skatteverket. Detta är helt kostnadsfritt men se till att du gör det i god tid.

Adressändra i tid

Se till att adressändra i god tid. Om du inte gör detta kommer post, brev och annat inte att komma fram till din nya adress.

 Låt oss nu dyka ner lite mer i detalj på varje punkt som vi tagit med ovan. Det finns flera saker att tänka på för varje tips vi tagit med här.

Ordna med flyttstäd – gör du detta själv eller anlitar du en firma?

Här gäller det att du är ärlig med dig själv och utvärderar vad du faktiskt kommer att hinna med. Kommer du orka att göra detta själv eller slutar det med att du faktiskt väljer att anlita en städfirma som gör jobbet för dig?

 Om du gör det själv ska du tänka på att flytta ut allting först, inklusive alla flyttlådor. När du är klar med detta kan du påbörja flyttstädningen.

 Om du väljer att anlita en städfirma så är det viktigt att du kontrollerar jobbet de utfört efteråt. De flesta städfirmor har inbakat i kontraktet att de kommer tillbaka och städar om du inte är nöjd med resultatet.

Avtal – ska du flytta, förnya, eller avsluta dem?

Det är inte förens vi flyttar till en ny bostad som vi inser hur många avtal vi har. Det är allt från elavtal, bolån, försäkringar, kabel-TV, bredband – you name it. Därför är det viktigt att du har allting ordnat med dina avtal när du flyttar in i den nya bostaden.

 

Packning – planera och fixa dina flyttkartonger

Det bästa rådet vi kan ge dig är att börja packa i tid. Det som du inte använder dagligen är det som du börjar packa ner först. Därefter följer allt som du har i källare och/eller vind. Om du har tid, försök att passa på och sälj de prylar/möbler som du vet om att du inte använder och som istället bara stått och samlat damm.

 

Anlita arbetskraft eller gör det själv?

När du har din checklista flytt framför dig, oavsett om du väljer att flytta själv eller om du tar hjälp av en flyttfirma så kommer de båda med för och nackdelar. Det är ofta en tung uppgift för din kropp och dina vänners när ni ska hjälpas åt att bära ut den där hörnsoffan eller 2 meter höga byrån.

 Med en flyttfirma behöver du inte tänka på detta utan kan i stället luta dig tillbaka och låta proffsen ta hand om detta.

 Ska du be om hjälp från familj och vänner är det viktigt att du är ute i god tid. Folk är upptagna med sitt eget och vill du ha en liten armé med vänner på flyttdagen får du se till att du har informerat dem i god tid.

 Om du inte anlitar en flyttfirma måste du även se till att du bokat flyttbil och släp i god tid. Dessa blir snabbt uppbokade och detta gäller framför allt på helger.

 Det finns många flyttfirmor där ute som erbjuder sin hjälp. Dessutom kan de variera oerhört mycket i pris. Denna punkt är något vi rekommenderar att du lägger lite extra tid på.

 Genom att hitta rätt flyttfirma kommer du att spara både tid och pengar. På vår hemsida kan du hitta flera olika städfirmor som vi rekommenderar och där vi tydligt har valt att ta med det allra viktigaste.

 

Informera myndigheter

När du flyttar ska du anmäla detta till Skatteverket. Det du gör i praktiken är en adressändring eller flyttanmälan. Detta är kostnadsfritt och vi rekommenderar att du skickar in detta så snart du vet om att du skall flytta, alltså inte på flyttdagen.

 Om du är sen med att skicka in denna, kom ihåg att du kan göra en flyttanmälan upp till en vecka efter flytten. Dock skall anmälan gälla från och med flyttdagen. När detta är klart kommer din folkbokföringsadress att uppdateras hos alla berörda myndigheter.

 

Eftersändning av post och Adressändring

Du kan kostnadsfritt gå in på Adressändring.se och göra din anmälan där. Här kommer du att ändra din adress och informera alla de operatörer som sköter posten. För att säkerställa så att din post skickas till din nya adress behöver du beställa eftersändning av din post.

 Adressändring erbjuder en tjänst där du betalar en mindre summa pengar och slutsumman beror på hur länga du kommer att använda deras tjänst.

 

Några sista ord

Vi rekommenderar alltid våra läsare att behålla den gamla bostaden några dagar efter självaste flytten för att vara säker på att du hinner med allt. Det kan alltid uppstå problem på självaste flyttdagen. När du vet om att du har ett par extra dagar kommer flytten att kännas mindre stressig.

 Med denna checklista flytt är vi säker på att du kommer vara tacksam över att du förberett dig såpass noga. Lycka till med flytten och ditt nya hem!

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Vi utför kontorsflytt

Kontorsflytt

Vi har erfarenhet av såväl stora som mindre företagsflyttar.

Flytthjälp i Stockholm

Flytthjälp

Vi hjälper till med allt och du kan även låta oss packa, då kan vi garantera att det är helt.

Flyttstädning Stockholm med vackert tjej

Flyttstädning

Vi har lång erfarenhet av flyttstädningar och utmärkta omdömen från våra kunder.

Flyttfirma i Stockholm med bemanning

Bemanning

Uthyrning av montörer, lagerarbetare, chaufförer och flyttpersonal.

Flytthjälp i Stockholm

Återvinning

Ett bra alternativ om ni ska flytta och vill bli av med stora delar av era möbler och saker.

Flyttfirma i Stockholm flyttar tunga föremål

Tunghantering

Flera års erfarenhet av tunghantering,  vi har den utrustning som krävs för att kunna flytta tunga föremål.

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes

Vad kostar det att flytta?

Vad kostar det då att anlita en flyttfirma Stockholm?

Den viktigaste aspekten som påverkar priset är hur stort du bor. Anledningen till varför detta är så avgörande är att det ger flyttfirman en uppfattning om hur stort bohaget är. Med bohag menas allt det som finns innanför bostadens väggar och som ska flyttas (prylar, möbler etc).

Kontakta oss på Excellent Moving för att få ett exakt pris för din flytt i Stockholm, för just den tiden du ska flytta och utifrån dina förutsättningar.