Få ett pris din flyttstäd snabbt och enkelt.

Det är kostnadsfritt och inget bindande

Flyttstädning Stockholm

Flyttstädning pris – hur mycket kostar flyttstädning i 2022

Boka flyttstädning till ett bra pris. När det är dags att flytta blir det också nödvändigt att flyttstäda bostaden man flyttar ifrån. Vissa föredrar att flyttstäda själva, medan andra tycker det är mer fördelaktigt att anlita en städfirma som gör jobbet åt en. Vid anlitning av städfirma kan priset för flyttstädning vara en faktor som blir betydelsefull. I den här artikeln kommer vi att gå igenom priser för flyttstädning, vad som ingår i det och några saker som kan vara bra att tänka på beträffande flyttstädning.

 

 Pris för flyttstädning

Kostnaden för flyttstädning i Stockholm kan skilja sig åt, men det är vanligt att det kostar mellan 150 och 200 kronor per timme eller 50-70 kr per m2 (efter Rut avdrag)  att anlita en städfirma. Kostnaden är i det fallet beräknat efter RUT-avdraget, vilket är ett skatteavdrag man kan göra för hushållsnära tjänster. Läs mer om hur mycket kostar en flyttfirma… I fastpris kan en tumregel vara att det kostar runt 1 000 SEK för flyttstädning av en enrumslägenhet, runt 1 250 SEK för en tvårumslägenhet och runt 2 0000 SEK för en trerumslägenhet. Samtliga priser angivna efter avdraget RUT-avdrag. Vid flyttstädning är det vanligt att man avtalar om ett fast pris, snarare än timpris. Fördelen med att använda sig av ett fast pris är att både du och städfirman du anlitar är medvetna, och överens, om vilket pris du kommer att betala för flyttstädningen de utför. Se till att alltid ha ett skriftligt avtal mellan dig som kund och städfirman du anlitar.

Vad innebär flyttstädning?

Flyttstädning är en noggrann städning av hela bostaden, vilken vanligtvis utförs när man flyttar ifrån en bostad. På så sätt lämnar du en ren bostad efter dig, och den eller de personerna som flyttar in där efter dig kan flytta in i en städad bostad. I flyttstädning ingår rengöring av samtliga ytor i bostaden: väggar, tak, golv, lister, dörrar, fönster, vattenlås och liknande. Om det finns en uteplats och/eller balkong som tillhör bostaden ska även dessa städas.

Anlita städfirma eller städa själv?

Huruvida det passar sig bäst att anlita en städfirma eller städa själv beror på flera faktorer. Några punkter som kan ha betydelse för vad som är lämpligast i just ditt fall kan bero på exempelvis följande:

 

  • Städutrustning. En städfirma har all städutrustning som behövs för att kunna utföra städningen på ett önskvärt sätt.

    Om du saknar städutrustning eller inte har den bäst lämpade sådan kan det i vissa fall bli billigare att anlita en städfirma än att införskaffa allt som behövs. Fördelen med att städa själv, och att införskaffa städutrustning, är att den kan komma till användning i framtiden, vilket gör det till en långsiktigare investering.

  • Tid. Att städa i allmänhet, och att flyttstäda i synnerhet, tar tid. Om du är ovan vid att städa eller är osäker på allt som behöver göras kommer det med stor sannolikhet ta längre tid än du har föreställt dig från början.

    En städfirma är van vid att utföra flyttstädning, vilket gör att det blir mer tidseffektivt men också får ett mer professionellt resultat.

  • Pris för flyttstädning. Att anlita en städfirma kostar pengar. Att städa själv innebär inte per automatik några kostnader. Beroende på om du värdesätter din tid eller dina pengar mest, kan det också bli en indikation på om du vill spendera tid på att städa själv – eller hellre vill spendera pengar på att någon annan gör jobbet åt dig.
  • Om flyttstädningen inte godkänns. Om du städar själv och personen som flyttar in i bostaden efter dig – eller personen som ansvarar för förmedling av bostaden – inte är nöjd med flyttstädningen kan du i efterhand bli tvungen att betala för att de anlitar en städfirma.

    Om du istället har anlitat en städfirma och flyttstädningen inte godkänns är det vanligt att det ingår i avtalet att städfirman ska åtgärda det som inte godkändes, vilket gör att du slipper extrajobb.

Avtal och garantier för flyttstädning

Om du anlitar en städfirma bör du se till att ni avtalar om att de kommer ta ansvar för eventuella konflikter som uppstår, exempelvis om städningen inte skulle godkännas.

På så sätt blir de skyldiga att fixa till det, och att det sker utan din inblandning. På så sätt har du en garanti för att flyttstädningen kommer bli gjord. Se till att detta avtalas om skriftligt.

Tidsåtgång för flyttstädning

Att flyttstäda görs när bostaden har tömts på möbler, saker och andra föremål som funnits i den. Det ska alltså inte finnas kvar några personliga tillhörigheter när flyttstädningen utförs.

Anledningen till detta är för att det är nödvändigt att komma åt alla ytor för att kunna utföra en flyttstädning på ett korrekt sätt, där alla ytor görs rent. Vad baseras kostnaden för flyttstädning på?

Priset för flyttstädning baseras i huvudsak på bostadens storlek. Mindre bostäder har generellt ett lägre pris för flyttstädning, medan större bostäder generellt har ett högre pris för flyttstädning. I vissa fall kan extra kostnader tillkomma för restid, exempelvis om bostaden är väldigt långt ifrån där städfirman har sitt kontor.

En ytterligare faktor som kan påverka priset för flyttstädning är när den ska utföras: både vilken veckodag och vilken tid. Det är generellt billigare att anlita en städfirma under vardagar och under dagtid. Helger, röda dagar och obekväma tider kommer med stor sannolikhet också kosta mer.

Flyttstädning i stora städer

I storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö kan priset för flyttstädning variera mycket mellan olika firmor. Det beror dels på att konkurrensen är större där, då det finns många olika företag inom samma bransch. I vissa fall kan låga kostnader vara en indikation på att företaget är oseriöst, men så behöver naturligtvis inte vara fallet.

Inför att du ska bestämma dig vilken städfirma du vill anlita för din flyttstädning kan det vara bra att jämföra olika städfirmor, deras villkor och priser med varandra för att bilda en uppfattning om huruvida de är mer eller mindre seriösa.

Här kan ni hitta det bästa flyttfirma i Stockholm

Flyttstädning i mindre städer

I mindre städer, som inte är storstäder, är det ofta ett mindre utbud av städfirmor. Det är också vanligt att städfirmor i mindre städer har förhållandevis högre priser för flyttstädning.

Sammanfattning

Att anlita en städfirma för att utföra flyttstädning kan vara kostnadseffektivt men framförallt en tidsbesparing. Priser för flyttstädning baseras bland annat på när städningen utförs, vad bostadens storlek är och var bostaden är belägen. Kostnaden för flyttstädning utförd av städfirma kan sägas vara från 1 000 SEK och uppåt, efter RUT-avdrag.

Få ett pris din flyttstäd snabbt och enkelt.

Det är kostnadsfritt och inget bindande

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes