Flyttfirma pris & Vad kostar det att anlita en flyttfirma egentligen?

Vad kostar en flyttfirma egentilgen? Du som nu planerar en flytt undrar kanske vilekt flyttfirma pris är rimligt?

I den här guiden får du alla tips och råd kring kostnaderna vid flytt. Oavsett om du letar efter att anlita en flyttfirma till fast pris eller till ett timpris, är det viktigt att ha på fötterna kring vad det ska kosta. Låt oss därför guida er.

Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder. 

Step 1 of 4

Vad kostar en flyttfirma?

Vad det kostar att anlita en flyttfirma beror på flera olika saker. Huvudsakligen kan man dela in prispåverkarna i dessa tio följande kategorier:

 1. Var i landet du bor (påverkar bland annat hur stor konkurrens det är på den lokala marknaden).
 2. Hur långt du ska flytta.
 3. Hur mycket bohag som ska flyttas.
 4. När i tid du ska flytta, i högsäsong kan priserna vara högre.
 5. Om du har skrymmande eller särskilt tunga objekt som ska flyttas, exempelvis ett piano, en vävstol eller ett kassaskåp.
 6. Om det finns hiss eller om ska allt flyttas via trappor
 7. Om själv ska stå för emballage
 8. Om du vill att packhjälp ska ingå
 9. Om du tänker beställa kringtjänster så som flyttstädning och transport till återvinningen, ”tippen”
 10. Hur seriös flyttfirman är

Låt oss titta särskilt på alla aspekterna av flytthjälp pris nu:

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Omdömen

Vad säger våra kunder?

antal personer har skrivit omdömen om oss på Reco.se

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Antal bohagsflyttar utförs under 2021

Var i landet du bor

Var i landet du bor är en aspekt som påverkar flyttfirma pris. Om du exempelvis ska beställa en flytt i en liten kommun i Norrland är konkurrensen väldigt liten och därför går kostnaden för flytthjälp upp. Som jämförelse är flytthjälp i  Stockholm pris mycket lägre eftersom det finns många aktörer på marknaden och flyttarna normalt sker inom kortare avstånd inom samma kommun.

Hur långt du ska flytta

Hur många kilometer det är till ditt nya boende från det gamla är också något som påverkar ett flyttfirma pris. Vi på Excellent Moving utför även utlandsflytt och dessa är av naturliga skäl betydligt dyrare än en flytt inom Stockholm kommun. Det är inte bara bensinen som gör att detta transportsträckan påverkar ditt flytthjälp pris, utan även tiden flyttpersonalen jobbar med din flytt.

Hur stort bohag som ska flyttas

Vanligtvis beräknas storleken på bohaget genom att göra en schablonuppskattning genom uppgifterna om din nuvarande bostads storlek. Offert för flyttfirma pris via Excellent Moving baseras på vår erfarenhet av hur mycket bohag som behöver flyttas vid exempelvis motsvarande en etta på 25 kvadrat eller en villa på 250 kvadrat. Vi gör gärna en besiktning av din bostad för att ge ett exakt flytthjälp pris till dig.

När i tiden flytten ska ske

Det är viktigt att tänka på vid flytt att priset i högsäsong kan vara betydligt högre. Med högsäsong inom flyttbranschen menas efter sommaren och i slutet av varje månadsskifte. Just efter sommarsemestrarna flyttar extra många människor till nya boenden. Kanske har man gått och sneglat på något nytt under ledigheten och valt att slå till? Att flytthjälp pris generellt blir dyrare i slutet av varje månad beror på att de flesta flyttarna sker just i månadsskiften. 

Det är inte ovanligt att flyttfirmor tar mellan 20-50 % extra på helger och obekväm arbetstid, mot vad det kostar på vardagar. Men, är du ute i god tid behöver det inte alls vara säkert att du får betala högre flyttfirma pris. 

Har du möjlighet att flytta på en vardag ,som inte är direkt i ett månadsskifte, får du garanterat ett bättre pris.

Skrymmande och tunga möbler

Har du stora och tunga möbler kan din kostnad för att anlita flyttfirma gå upp. Vanliga föremål som kan förekomma i ett hem, och som kräver extra resurser för att flytta, är Piano, Vävstol och tunga kassaskåp. Men det kan även vara extra skrymmande möbler så som stora matbord och antika ekskåp. Informera oss på Excellent Moving, så återkommer vi med ett exakt pris.

Finns det hiss i huset och vilken våning?

Om det saknas en hiss, eller om denna är mycket liten och du bor på sjunde våningen, måste allt bohag flyttas via trapphuset. Detta är extra tidskrävande och tungt för flyttpersonalen, vilket även påverkar priset för flytthjälp. Om du istället bor på nedre botten med lätt tillgång till huvudentrén kommer flytten att gå betydligt fortare och därför blir priset lägre.

Emballage och flyttkartonger

Om du själv införskaffar packmaterial och flyttkartonger blir ditt flytthjälp pris billigare från oss på Excellent Moving. Se dock upp så att totalkostnaden inte blir dyrare för dig totalt. Som flyttfirma erbjuder vi de bästa emballagen, packtejp med mera. De du köper billigt i handeln går inte att jämföra med professionella produkter och håller kanske inte ens för en flytt.

Packhjälp, ner- och uppackning

Våra erfarna personal hos Excellent Moving kan packa smart, säkert och effektivt. På så sätt kan du spara tid och minska risken för att ditt dyrbara porslin eller favorit-vinglas går sönder. Vi packar så platsbesparande som möjligt för att minska antalet flyttlådor, utan att kompromissa med säkerheten. Vill du sedan ha hjälp att packa upp allt och ställa det på rätt plats, kan vi även hjälpa dig med det!

Kringtjänster som flyttstädning och återvinning

Finns det något värre än själva flyttstädning Stockholm? Att städa så noga som en flyttstäd kräver tar på krafterna både mentalt och fysiskt. Då rekommenderar vi istället att du anlitar städfirma i samband med flytten, så sparar du faktiskt mycket tid.

Vi på Excellent Moving erbjuder självklart paketpris på flytt och städ. Vill du veta vad en flyttstädning kostar? Läs mer…

I samband med flytt är det också vanligt att man gör en inventering i sitt hem. Kanske ska inte den där slitna soffan följa med till din nya bostad? Det finns möbler och saker som helt enkelt gjort sitt. Vill du slippa boka en extra transport för att skicka allt till återvinningen eller soptippen? Då kan du be oss på Excellent Moving om offert för även det.

En seriös flyttfirma kostar mer

Tyvärr är flyttbranschen en bransch som lider av dåligt rykte och det är inte alls helt oförtjänt. Länge har oseriösa aktörer och billiga flyttfirmor verkat på marknaden och förstört för seriösa flyttfirmor som Excellent Moving.

Därför är vi extra noga med att förklara för dig som kund att vi följer riktlinjerna för flyttransporter framtagna av Konsumentverket. Det innebär att vi är ordentligt försäkrade, både vår personal och ditt bohag är därför säkra i flytten. Vi erbjuder våra anställda rimliga arbetstider och bra arbetsmiljö. Vi har F-skatt och betalar skatt, så som ett seriöst företag ska göra.

Så nästa gång du undrar ”vad kostar en flyttfirma?”, så vet du att ett seriös flyttfirma pris rimligtvis är högre än vad en skojare i branschen tar. Anlita oss på Excellent Moving och du kan vara säker på att flytten går till som den ska!

Vad är ett rimligt flyttfirma pris?

Vad kostar en flyttfirma då? När vi nu gått in på olika saker som påverkar ett flytthjälp pris är det dags att gå lite närmare in på vad det verkligen kostar att anlita en flyttfirma.

Det finns huvudsakligen två olika prismodeller:

 1. Fast pris för hela flytten
 2. Rörligt timpris för flytt

Jämför flyttfirmor i Stockholm här

Timpris eller ett fast pris

Det finns många variabler som påverkar vad en flytt kostar att genomföra. Fast pris är det vi på Excellent Moving förespråkar, alternativt ett rörligt timpris med ett tak. Det är viktigt att du är tydlig och ärlig med vad som ingår i flytten och vad du förväntar dig av oss för att flyttpriset ska bli så bra som möjligt.

Om du väljer att anlita en flytthjälp per timme kommer priset påverkas av tidsåtgången. Tiden flytten tar beror i sin tur på hur effektiv flyttpersonalen är, vilket kan vara individuellt utifrån deras förutsättningar. Allt möjligt kan påverka timpriset, exempelvis deras erfarenhet och hur motiverade de är att jobba på snabbt. Om du väljer ett timpris rekommenderar vi att du ser till att flyttfirman lovar dig ett maxpris, så att priset inte sticker iväg utan att du märker det.

Ett fast pris är många gånger att föredra. Det gör att du slipper överraskningar och lätt kan budgetera för alla kostnader som är förknippade med flytten. Ofta vill en flyttfirma göra en besiktning av din bostad innan de kan erbjuda ett fast pris. Detta för att vara säkra på att de lägger sig på rätt nivå prismässigt och att inga överraskningar uppstår vid själva flyttillfället.

Flyttfirma till ett fast pris

En ungefärlig prisbild av en flyttfirma Stockholm till fast pris ligger på någonstans mellan 100-200 kr per kvadratmeter, vilket efter rutavdraget blir 50-100 kronor per kvadratmeter. I priset ingår flyttransport-fordon, lastbil eller flyttbil. Självklart påverkar de olika faktorer som vi nämnde ovan hur stort det fasta priset blir.

Pris per timme

För flytthjälp Stockholm pris per timme får du betala någonstans mellan 260-360 kronor för en normal transport. Detta pris gäller för vanlig flyttpersonal. En mer erfaren, så kallad packmästare, kostar vanligtvis mellan 400-500 kronor. Behöver du en större transport, inklusive flyttpersonal betalar du runt 600-900 kronor per timme. Alla priser ovan kan justeras ner med 30 procent om du väljer att utnyttja RUT-avdrag.

Miljövänlig flytt med Excellent Moving

Låt oss på Excellent Moving hjälpa dig med hela din flytt i Stockholm. Vi tar oss an alla typer av flyttar inom Stockholm och hjälper dig från start till slut. Dessutom har vi ett miljötänk i vår organisation. Välkommen att kontakta oss för en offert!