Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Billig flyttfirma

Billig flyttfirma – varför ett lågt pris kan innebära en riktigt dålig affär

Det finns en anledning till att anlita en billig flyttfirma och det är priset. Det finns desto fler anledningar till att inte använda sig av en flytthjälp som lägger priset alldeles för lågt. I den här artikeln kommer vi att gå igenom riskerna och konsekvenserna av att anlita billig flytthjälp utan att tänka sig för. För det som kan verka som ett fantastiskt pris, kan i slutändan bli en riktigt dyr affär.

Risker med att anlita en billig flyttfirma

Det finns en hel del aspekter att ta ställning till innan du väljer att gå på det billigaste priset för flytt. Riskerna med att anlita en allt för billig flyttfirma Stockholm kan vara dolda till en början men smyga sig på mitt under eller efter flytten. Naturligtvis kan en flytthjälp vara prisvärd utan att vara dålig, men ett för lågt pris är ett varningstecken. Här har vi därför samlat information om vad som skiljer en billig flyttfirma från en bra flyttfirma. 

Här är några frågor du bör ställa dig innan du anlitar en billig flyttfirma:

  • Har företaget rätt försäkring?
  • Betalar de arbetsgivaravgifter för de anställda?
  • Betalar flyttfirman skatt?
  • Följer de branschens riktlinjer?
  • Har flyttbilen trafiktillstånd?
  • Är personalen utbildad i säkerhet?
  • Är flyttfirman miljövänlig?
  • Vad kostar en flyttfirma?

Låt oss gå in på var och en av dessa punkter här nedan.

Har företaget rätt försäkring?

En försäkring är nödvändig att ha om det skulle hända någonting. Det finns olika typer av försäkringar i flyttbranschen. Vissa av dem rör dina saker och möbler, andra företagets fordon och ytterligare en typ personalens arbetsmiljö. 

Det du kanske bryr dig mest om är troligtvis ditt eget bohag. Vad händer om någon dyrbar möbel eller pryl går sönder? Finns det ingen försäkring, hur vet du då att flyttföretaget ersätter dig för skadorna?

Tänk om något försvinner i transporten. En bra flyttförsäkring täcker för eventuella förluster eller skador.

De andra försäkringarna som rör trafikskador på flyttbilen och arbetsskador för personalen är kanske inte lika viktiga för dig, men tänk på dem som jobbar med flyttarna. Det är ett tungt jobb och de förtjänar att ha bra arbetsvillkor, precis som du!

Excellent Moving har självklart alla försäkringar som behövs för att både du och vi ska vara trygga genom hela flytten. På så sätt kan alla sova gott på natten.

Betalar de arbetsgivaravgifter för de anställda?

Svart arbetskraft är tyvärr vanligt i flyttbranschen, precis som vid alla andra typer av serviceyrken. Många är de oseriösa företag som betalar sina anställda svarta löner, långt under den nivå av vad det kostar att leva i Sverige idag. När flyttföretagen inte betalar sina skatt och arbetsgivaravgifter blir det i slutändan alla vi som blir drabbade. Sverige har ett välfungerande skattesystem där alla måste bidra. 

Hos Excellent Moving betalar vi riktiga löner till våra anställda och vi sköter skatter och avgifter enligt regelverket.

 

Betalar flyttfirman skatt?

Förutom att betala arbetsgivaravgifter och löneskatt ska företag i Sverige även betala skatt på vinsten och moms på alla uppdrag. Excellent Moving har självklart F-skatt och betalar skatt som vi ska. Tyvärr är det många företag som inte gör det och det påverkar priserna. När du anlitar en för billig flyttfirma är det mer regel än undantag att de inte betalar skatt.

Att betala skatt är kanske inte det roligaste vi svenskar vet, men samtidigt ser vi också hur våra skattepengar gör nytta i samhället. Det är allas uppgift att se till att vi bidrar till samhällsutvecklingen och betalar skatt som vi ska.

Följer de branschens riktlinjer?

När du ska anlita en flyttfirma är det viktigt att du väljer ett flyttföretag som följer Bohag 2010 – allmänna bestämmelser för bohagsflyttning. Detta är riktlinjer som flyttbranschen själva tagit fram i samarbete med Konsumentverket. Bestämmelserna reglerar allt från pris till avbeställning och försäkringar. 

Excellent Moving följer självklart Bohag 2010. Det är tyvärr många billiga flyttfirmor som struntar i branschråden och som gör lite som de själva vill. Det kan drabba dig som kund hårt.

Har flyttbilen trafiktillstånd?

Om lastbilen eller flyttbilen saknar trafiktillstånd kan det bli problem i flytten. En oseriös och allt för billig flyttfirma struntar ofta i att betala bilförsäkring och trafiktillstånd. Konsekvensen kan bli att bilen blir stoppad och att du står där mitt i flytten, utan att kunna göra någonting alls. Se därför till att anlita ett seriöst företag som har bilar godkända för trafik. 

Alla Excellent Movings fordon har försäkring och trafiktillstånd. Detta ser vi som en absolut självklarhet.

Är personalen utbildad i säkerhet?

Att personalen har koll på hur de ska göra tunga lyft och vilka arbetsställningar som är lämpliga vid flytt, är en viktig del i arbetsmiljön för flyttpersonalen. Tyvärr slarvar allt för ofta en billig flyttfirma med säkerheten. Du kanske tänker att det inte påverkar dig särskilt mycket om en av vår personal skadar sig i arbetet, men det kan faktiskt sinka din flytt också. 

Vi på Excellent Moving tar säkerheten på allvar och ser till att utbilda vår personal i ergonomi och arbetsmiljö. Det är vår uppfattning att om personalen mår bra och gör ett bra jobb, så blir våra kunder nöjda med sina flyttar. 

Är flyttfirman miljövänlig?

Miljötänk är något ganska nytt i flyttbranschen. Det är kanske inte så konstigt med tanke på att transporterna ofta sker med lastbilar som släpper ut mycket avgaser. Flyttar ökar dessutom ofta på sopberget genom allt engångsmaterial som används. Det kan vara packmaterial eller flyttkartonger som bara används en gång. Detta vill vi på Excellent moving göra något åt!

Våra chaufförer praktiserar Eco-driving, vilket innebär att de kör så energisnålt som möjligt. Förutom det återvinner vi naturligtvis flyttkartonger och packmaterial. Som tilläggstjänst hjälper vi även våra kunder med transport till återvinningsstation och sortering av avfallsmaterial. 

Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes