Hur mycket kostar en flyttfirma?

Hur mycket kostar det att hyra en flyttfirma?

Den vanligaste frågan vi på GreatMoving får är -hur mycket kostar det att anlita en seriös flyttfirma? I det inlägg kommer vi att svara på just den fråga.

En flytt innebär ofta mycket omkostnader. Du behöver traditionellt sett köpa flyttlådor (med undantag hos oss på GreatMoving där flyttlådor ingår), boka flyttstädning, hyra en avfallscontainer och så vidare. Listan kan göras oändlig kring allt du behöver tänka på och sedan ta betala för vid flytten. Därför underlättar det när du väljer en flyttfirma som erbjuder tjänster utan att kompromissa på kvalitén.

RUT-AVDRAG på flyttjänster:

En av de första saker du som konsument bör tänka på är att använda RUT-Avdraget. RUT-avdraget innebär att när du beställer professionell flytthjälp har du rätt till 50% avdrag på fakturan. RUT-avdraget är oerhört smidigt och vi på flyttfirman sköter det mesta av pappersarbetet.

Viktigt att veta är att RUT-avdraget endast gäller på arbetskostnaden. Detta omfattar bärhjälp, emballering, planering, körning etc. Den inkluderar dock inte hyran av flyttbil samt inköp av flyttmaterial.

Exempel på hur RUT-avdragen fungerar vid köp av flyttjänster:
Låt oss säga att du beställer flytthjälp för 10 000 SEK inkluderat alla skatter och moms.

Här är ett exempel på hur fakturaunderlaget kan specificeras:
Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
Arbetskraft: 8000,-
Totalt:10 000,-

När du applicerar RUT-avdraget på kostnaden så innebär det att du får ett direktavdrag på 50% för arbetskraften. I detta tillfället får du med andra ord avdrag på totalt 4000,-.

Den nya fakturan ser alltså ut såhär.
Flyttbil och flyttmaterial: 2000,-
Arbetskraft: 4000,-
Totalt: 6000,-

Avdraget som du fick (totalt 4000,-) betalas av skatteverket till flyttfirman, så det är ingenting du behöver att tänka på.

Avdraget är begränsat till max 50 000,- per person & år. Vi rekommenderar även att du går in på skatteverkets hemsida för att läsa på mer om RUT-avdraget.

Så vad kostar egentligen en flyttfirma?

Priserna varierar beroende på val av flyttfirma. Här vill man hitta en fin balans mellan god kvalitet och rimliga priser. En väldigt grov estimering kring hur mycket en flyttfirma traditionellt kostar är ungefär 70,- per kvadratmeter. I en sådan kalkyl ingår även kostnader för lastbil/flyttbil och priset är även efter RUT-avdraget.

Priser varierar även på hur långt du ska flytta, hur mycket som ska flyttas samt antalet flyttlass.

Det bästa sättet är få en kostnadsfri offert från en flyttfirma som du anser seriös. Dem kommer att fråga alla nödvändiga frågor för att sedan kunna estimera en ganska detaljerad offert.

Vi som har skrivit artikeln, GreatMoving Sverige AB är en flyttfirma baserad i Stockholm. Vi vill gärna vara ett alternativ för dig som ska flytta till och från Stockholm. Vi bistår alltid med helt pliktfria och kostnadsfria offerter. Vår nyckel till att ha vuxit till det självklart valet bland flyttfirmor i Stockholm är för vår humana priser utan att kompromissa på kvalitén samt vår goda service. Hos oss går du som kund i första hand, vi är nöjda först när du är nöjd.

Få en kostnadsfri offert genom att följa länken:

Tryck för att ringa