Flyttfirma Södermalm – hitta en bra och prisvärd flyttfirma på Söder.

Letar du efter en flyttfirma Södermalm? Vi på Excellent Moving är en bra flyttfirma i Stockholm som är seriös och följer branschens regler.

Genom att använda vår offertjänst kan du på några klick få en offert från oss rakt in i din mailbox.

Du behöver alltså inte längre ringa runt i timmar för att hitta en flytthjälp på Södermalm.

Antal personer har skrivit omdömen om oss på Reco.se

Antal bohagsflyttar utförs under 2021

Upptäck skillnaden mellan bra & utmärkt!

Fyll i formulär och få en offert inom 30 sekunder, 24/7  

Step 1 of 4

Seriös flyttfirma på Södermalm

Det finns tyvärr många oseriösa aktörer i flyttbranschen och det kan sluta riktigt illa. Vi på Excellent Moving är en seriös flyttfirma i Stockholm med lång branschvana och miljötänk.

Att vi är en seriös flytthjälp på Söder innebär att vi följer arbetsmiljöregler och säkerhet, att vi har ordentliga försäkringar, att vi betalar skatt och att våra bilar har trafiktillstånd.

Excellent Moving följer de riktlinjer och bestämmelser som Konsumentverket tagit fram.

Om du är nyfiken eller har några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice som gärna svarar på alla dina funderingar.

Vad vi kan göra för dig

Vi på Excellent Moving hjälper våra kunder med flytt och flyttstäd och skapar därmed en smidigare flyttupplevelse. Vi har redan hjälpt tusentals nöjda kunder under åren och hoppas att även att få ditt förtroende.

Det som skiljer oss från många andra flyttfirmor på Söder är att vi erbjuder omfattande helhetslösningar. Genom våra flexibla tjänster, kan vi erbjuda en prisvärd lösning som skräddarsys direkt efter dina behov.

De flytt tjänster som vi erbjuder sträcker sig från början till slutet av flyttprocessen. Vi kan förse dig med flyttkartonger och emballage.

Vår personal kan även hjälpa till att säkert och effektivt packa ditt bohag om du vill det. Därefter transporterar vi smidigt ditt bohag till din nya adress.

Vill du så kan vi även packa upp och montera dina möbler. Låt oss därefter ta hand om slutstädningen, en ångestladdad procedur som ingen ska behöva ägna sig åt mitt i en flytt! På så sätt kan du istället lägga tiden och energin på att planera framtiden i din nya bostad.

Varför välja en miljövänlig flyttfirma Söder?

Man behöver inte vara Greta Thunberg för att tänka på miljön. Vi på Excellent Moving har hela tiden haft ett miljötänk i vår verksamhet. Det handlar om allt från att köra enligt Eco-drive till att återvinna material och att använda energisnåla fordon.

Vi vet också att du som väljer att bo på Söder troligtvis tänker på miljön. För vilken annan plats i Sverige har så stort utbud av ekologiska caféer, veganska restauranger och marknader med närodlade produkter?

Miljötänk finns i söderbornas hjärtan helt enkelt. Därför är det bäst att välja en flyttfirma på Södermalm som lever upp till moderna krav på miljöstandard och som bedriver verksamheten med miljömedvetenhet.

Omdömen

Hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar.
Läs mer

t

Varför välja oss?

Ett lösningsorienterat och ärligt flyttföretag.

RUT-Avdrag

Du vet väll att du kan dra av halva arbetskostnaden?
Till Skatteverket

Trafiktillstånd

Yrkestrafiktillstånd - Gods
PDF

Vi utför kontorsflytt

Kontorsflytt

Vi har erfarenhet av såväl stora som mindre företagsflyttar.

Flytthjälp i Stockholm

Flytthjälp

Vi hjälper till med allt och du kan även låta oss packa, då kan vi garantera att det är helt.

Flyttstädning Stockholm med vackert tjej

Flyttstädning

Vi har lång erfarenhet av flyttstädningar och utmärkta omdömen från våra kunder.

Flyttfirma i Stockholm med bemanning

Bemanning

Uthyrning av montörer, lagerarbetare, chaufförer och flyttpersonal.

Flytthjälp i Stockholm

Återvinning

Ett bra alternativ om ni ska flytta och vill bli av med stora delar av era möbler och saker.

Flyttfirma i Stockholm flyttar tunga föremål

Tunghantering

Flera års erfarenhet av tunghantering,  vi har den utrustning som krävs för att kunna flytta tunga föremål.

Upptäck skillnaden mellan BRA och UTMÄRKT

Omdömen

Vad säger våra kunder?

Antal personer har skrivit omdömen om oss på olika källor

Med hundratals positiva omdömen på flera olika plattformar så hoppas vi att du känner dig trygg när du anlitar Excellent Moving.

Antal bohagsflyttar utförs per månad

Totalt bohagsflyttar utfördes

Flytthjälp

Låst oss hjälpa er med packning och montering.

Packning

Vi tillhandahåller flyttkartonger, klädgarderober, tavelkartong och packpapper som ni kan hyra eller köpa vid flytt. Allt det som behövs för att flytta.

Vi erbjuder utkörning av flyttkartonger när ni vill ha materialet inför eran flytt i Stockholm.

Vi kan hjälpa till med nedpackning på så sätt så kan vi verkligen garantera att det som ska flyttas är helt och att det packas på rätt sätt.

Packning kan beställas helt eller delvis. En del av kunder vill enbart ha packning av kök och porslin. 

Överlåt det till oss så hjälper vi dig!

Montering

Vi kan hjälpa till med montering, demontering av möbler, tavelupphängning, gardinupphängning och annat du behöver hjälp med i samband med flytten.

– Flyttar ni med oss till ett fastpris ingår det även lättare nedmontering av t.ex: bord, soffa, nedtagning av lampor. Är det svårare ned/uppmonteringar av t.ex: Pax garderob, sängram eller sätta upp tv på vägen är det då ett tillkommande kostnad baserad på antal timmar ned/uppmonteringen tar.

Vid en flytt kan många frågetecken uppstå och då finns vi där för att hjälpa dig. Det kan va krångligt att flytta och många möbler som ibland måste nedmonteras för att fraktas på bästa sätt, eller så kanske du har köpt nya som är krångliga att sätta upp? Eller du kanske bara vill ha tid för annat då hjälper vi dig med allt vad som krävs för att du ska avlastas så mycket som möjligt. En flytt är stressigt nog!

Varför Excellent moving?

Utbildat personal på plats.

Alla våra anställda är utbildade och har bra anställningsvillkor. Vi har många svensktalande anställda och även anställda med svenska i andra språk med bra kunskaper inom engelska vilket ger våra kunder möjlighet till goda kommunikationslösningar.

Transportörs/ Ansvarsförsäkring

Skulle olyckan vara framme så har Excellent Moving försäkring som täcker skador vid in/utbärning och  transport. Våra anställda är fullförsäkrade under arbetstid.

Arbetsmiljö

Rätt utrustning på plats är en alternativ för att minska den manuella hanteringen, när vi kommer till ett arbetsplats ser vi till att vi har all hjälp med oss vi behöver. År 2020 har vi varit kontrollerade och blev godkända av arbetsmiljöverket. 

Ledningssystem

Vår ledningssystem skapar förutsättningar för ett strukturerat arbetssätt och ger excellent moving bättre överblick och kontroll. Vi har byggt ett eget ERP system som hjälper oss att planera, leda, kontrollera, följa upp alla uppdrag. Därför är vi alltid på rätt plats vid rätt tidpunkt, har med oss rätt utrustning och anställda som passar uppdraget för en lyckad utförande.

FAQ

Vanliga frågor och svar – flytt

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om flytten.

Får man låna flyttkartonger?

- Japp, flyttlådor lånar vi ut kostnadsfritt, däremot tar vi en avgift för leveransen samt hämtningen. Kan ni komma och hämta kartonger hos oss själva slipper ni den avgiften.

Vi beställning av packningstjänster erbjuder vi även lån av garderober för kläder samt tavelkartonger.

Hur lång tid tar en flytt?

Allt berående på volym, lastningsavstånd mellan bilen och porten samt stäckan mallan A och B. 

Vilken tid brukar ni köra igång med flytten?

De flesta flyttar börjar klockan 8 på morgonen på vardagar och klockan 10 på helgdagar och röda dagar. Vi kan även ta in uppdrag i eftermiddag.

Plastar ni in möbler?

Det gör vi! Alltid.

Kan flytt och städ ske samma dag?

Japp, om du flyttar ut på morgonen, då städningen ska ske, ber vi dig att i förväg ha tömt badrum och plockat undan på fönsterbrädorna. På så sätt kan vi börja med städningen av badrummet och putsningen av fönsterna först.

Flyttar ni inom städer?

Japp, det gör vi väldigt ofta.

Sköter ni ansökan om Rut avdraget?

Japp, det gör vi, så det är inget ni behöver tänka på

Hur betalar jag?

Ni får en faktura från oss via mejl eller kivra efter utförd arbete med 10 dagars betalningsvillkor.

Skyddar ni golvet vid inflytt?

Det kan vi absolut göra vi har även en unik golvskydd, men det är inget som ingår i vanliga flyttjänster, kontakta oss på 08-15 11 11 för att få mer info samt priser.

Kan extra kostnader tillkomma?

Inte om bokar oss till ett timpris.

Vi kan ta de vanligaste orsaker som kan avgöra pristillägget.

1. Ett exempel är om volymen är högre än avtalat vid beställning av flytt till ett fastpris.

2. Om avståndssträckan mellan bilen och porten är längre än avtalats på grund av ett byggarbetsplats och vi inte kan parkera nära.

3.Om ni flyttar till ett nybyggt hus och inte har bokat  hiss tid och vi inte kan lasta av på grund av en annan flyttfirma lastar av samtidigt.

4.Om hissen har gått sönder, inte på grund av oss och vi behöver bära upp saker.

Får man skriva på kartonger?

Nej, vi levererar marklappar i samband med kartonger dem får ni skriva på och sedan klistra in på lådan.

Tips & Råd

Bra att veta för en lyckad flytt

Är Excellent Moving en billig flyttfirma?

Vi kan inte att kalla oss själva för en billig flyttfirma, för det finns många dåliga egenskaper med att vara för billig.

Vi på Excellent Moving flyttfirma föredrar att använda uttrycket prisvärd. Hos oss får du alltid ett fast pris och vet därför vad slutpriset blir, utan krångel och utan besvär.

Vi är dessutom en heltäckande tjänst, vilket innebär att du kan få hjälp med allt annat runt omkring flytten. Vi har personal för att sköta flyttstädning, emballering och montering. Flyttlådorna är dessutom alltid inkluderade i priset.

Bor du på Södermalm eller ska flytta till Söder, så hjälper vi dig att genomföra hela flyttprocessen – till ett utmärkt pris.

Att tänka på innan du flyttar

Se till att boka din flyttfirma Södermalm i god tid innan du planerar att flytta.

Att ha några veckors framförhållning är att föredra. Hos Excellent Moving försöker vi alltid att tillgodose våra kunders önskemål och kan i vissa fall genomföra en flytt med kort varsel.

Under högsäsong är vi däremot mycket uppbokade, så vill du vara på det säkra bör du se till att boka din flytt i tid. Särskilt viktigt är det direkt efter sommarsemestrarna, då många väljer att flytta. Samma sak gäller i slutet av varje månad, då är vi också mycket uppbokade.

Förutom att boka i god tid är det viktigt att göra en ordentlig inventering av de saker som du ska flytta. Märk särskilt upp om det är något du inte vill att flyttfirman ska ta med.

Du behöver också ta ett beslut om du ska packa alla saker själv eller om du vill att vi på Excellent Moving hjälper dig med det.

Kanske behöver du hjälp med nedmontering och uppmontering av vissa skrymmande möbler? Har du tunga möbler så som piano och kassaskåp, måste du informera om det redan vid flyttofferten.

Besök vår artikel om du vill ha fler tips – Att tänka på vid flytt

 

Flytt & Packning

Vad ingår?

Flytt

Utförs av excellent moving

 • Inplastning av möbler inklusive plast kostnad
 • Enkel nedmontering
 • Flytt av avtalad volym vid beställning av flytt till ett fast pris
 • Lastningen in i blen samt skydd av möbler med t.ex: flitar, spännband osv.
 • Avlastning och placering av möbler samt kartonger på anvisade platser.
 • Lån av flyttkartonger inklusvie märklappar samt packpapper

Packning & flytt

Utförs av Excellent Moving

 • Packning i lådor av all lösöre 
 • Inplastning av möbler inklusive plast kostnad
 • Nedmontering upp till 2 timar / man 
 • Lastningen in i bilen samt skydd av möbler med t.ex: filtar spännband osv.
 • Avlastning samt placering av möbler samt kartonger på anvisade platser.
 • Försäkring av packad gods
 • Lån av flyttkartonger, garderober för kläder samt tavellådor inklusive hämtning.
 • Ingår packpapper, märklappar

Flyttfirma Söder med RUT-avdrag

Excellent Moving är en flyttfirma på Södermalm med RUT-avdrag.

I Sverige finns det inte så många skattefördelar, vi är ett land med högt skattetryck. Så när det väl finns ett rutavdrag att göra är det viktigt att faktiskt göra det.

När du anlitar flytthjälp har du rätt till rutavdrag på upp till 50 procent av arbetskostnaden, förutom flyttmaterial och transportbil.

I samband med flytt och andra hushållsnära tjänster kan du som privatperson över 18 år nyttja ett avdrag på skatten på upptill 25 000 kr.

Är du pensionär över 65 år kan du till och med få ett rutavdrag på 50 000 kr. 

Vi hjälper dig att ansöka om RUT-avdrag genom att skicka in alla papper till Skatteverket, så att du slipper göra det själv. Har du frågor om rutavdraget i samband med din flytt?

Vår kundtjänst hjälper dig gärna att svara på frågorna.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma på Söder?

Priset för flytthjälp på Södermalm beror på flera olika saker. En seriös flyttfirma som Excellent Moving tar aldrig ut några underpriser och låter inte vår personal jobba under slavliknande förhållanden. Det är en värdegrund som vi står för.

Andra saker som påverkar priset är avståndet till dit du ska flytta bohaget, hur mycket bohag som ska flyttas och hur stort din nuvarande boende är. Dessa aspekter använder vi för att beräkna ett fast pris för din flytt.

Det är därför svårt att säga exakt hur mycket kostar en flyttfirma. Kom dock ihåg att ett eventuellt avdrag med RUT påverkar slutpriset, på själva arbetskostnaden, med upp till 50 procent.

Vad du kan göra för att få billigare flytthjälp

En hel del saker du själv kan göra för att dra ner på priset och få ett billigare flytthjälp Stockholm pris. Ju mer i flytten du gör själv, desto billigare blir det.

Om du vill anlita någon för att packa ner och packa upp, tillkommer detta i flyttpriset. Likaså om du vill att en flyttfirma eller städföretag utför flyttstädningen. Trots att du kan spara in pengar på att dra ner på olika tjänster kan det i slutändan bli dyrare för dig. Kom ihåg att tid är pengar, särskilt i pressade situationer som flyttar.

Vill du veta vad kostar flyttstädning läs mer i vårt artikel ”flyttstädning pris”

Utöver det är när i tiden du flyttar en ganska stor prispåverkare. Har du möjlighet att flytta på en vardag som inte är i direkt anslutning till ett månadsskifte? Då kan du få ett mycket bättre pris.

Vad kostar det att flytta?

Vad kostar det då att anlita en flyttfirma Stockholm?

Den viktigaste aspekten som påverkar priset är hur stort du bor. Anledningen till varför detta är så avgörande är att det ger flyttfirman en uppfattning om hur stort bohaget är. Med bohag menas allt det som finns innanför bostadens väggar och som ska flyttas (prylar, möbler etc).

Kontakta oss på Excellent Moving för att få ett exakt pris för din flytt i Stockholm, för just den tiden du ska flytta och utifrån dina förutsättningar.